• شنبه 22 اردیبهشت 1403
  • السَّبْت 3 ذی القعده 1445
  • 2024 May 11
سه شنبه 18 تیر 1398
کد مطلب : 64755
+
-

اجرای طرح‌های جدید فنی  کشاورزی در مرکزی

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مرکزی بر تسریع در تدوین سند توسعه کشت گیاهان دارویی استان تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، «سعید فرخی» در بازدید از مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی با اشاره به توانمندی‌های این مرکز و حضور 26 عضو هیأت عملی و تعداد زیادی محققان همکار با مرکز بیان کرد: این ظرفیت تأثیر مثبتی در توسعه کیفی بخش کشاورزی استان دارد.

وی با بیان این‌که این توان و ظرفیت در عرصه‌های مختلف کشاورزی و امنیت غذایی مشهود است، گفت: باید حمایت‌های مناسبی از حوزه پژوهش صورت گیرد تا یافته‌های تحقیقاتی زودتر به عرصه اجرایی وارد شود.
فرخی با اشاره به تدوین سند توسعه گیاهان دارویی مشتمل بر تولید، آموزش و فرآوری بر تسریع در روند تهیه سند به‌ویژه در حوزه فرآوری گیاهان دارویی تأکید کرد و گفت: باید سرمایه‌گذاران را به دلیل سرمایه‌گذاری در این صنعت جذب کرد و زمینه کشت را توسعه داد.

معاون استاندار گفت: کشت گیاهان دارویی در جهان و تجارت این صنعت در حال افزایش است و با توجه به محدودیت‌ها موجود این نوع کشت می‌تواند راهی برای برون‌رفت از محدودیت‌های حوزه آب و خاک باشد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی در این بازدید بیان کرد: در زمینه برنامه‌ها و اهداف وزارت جهاد کشاورزی مجموعه طرح‌های تحقیقاتی در زمینه زراعی، باغی، منابع ‌طبیعی، فنی و مهندسی، گیاه‌پزشکی و آبخیزداری در مرکز در حال انجام است.

«غلامرضا گودرزی» با اشاره به 85 طرح تحقیقاتی در حال اجرا در این مرکز بیان کرد: این طرح‌ها مربوط به مشکلات و معضلات استان و کشور است و مهم‌ترین برنامه‌ها و طرح‌ها با هدف بهره‌وری آب و معرفی ارقام و سیستم‌های مدیریت و به‌زراعی انجام می‌شود.
وی اضافه کرد: بحث آموزش و ترویج دستاوردها و برنامه‌ها به کشاورزان از جمله اهداف مرکز است. باوجود مشکلات مالی و نیروی انسانی، امور خوب پیش می‌رود، اما نیازمند پشتیبانی استان هستیم، چراکه در کنار برنامه‌های ملی مشکلات کشاورزی استان نیز مدنظر است و مجموعه باید حمایت شود.

گودرزی با اشاره به معرفی ارقام جدید در حوزه گندم، جو و لوبیا با توجه به نیاز استان و تغییرات اقلیمی افزود: سال گذشته 2 رقم جدید لوبیا معرفی شد که مصرف آبی کم و بازدهی و رشد بیشتر نسبت به دیگر ارقام دارد.
وی یکی از مهم‌ترین موارد تحقیقاتی مرکز را تولید علوفه دانست و گفت: سال گذشته مشکلی در حوزه دام در کشور ایجاد شد که در تامین علوفه ریشه داشت. این شرایط سبب شد که وزارت جهاد کشاورزی یکی از اهداف اصلی را تامین علوفه قرار دهد تا بخش‌های اجرایی و تحقیقاتی راهکارهای تامین علوفه را ارائه کنند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان مرکزی ایجاد ظرفیت‌های جدید، معرفی ارقام علوفه‌ای مناسب با شرایط و بهینه‌سازی ظرفیت‌های موجود را عمده کار مرکز در شرایط کنونی دانست و گفت: محققان در این مورد و با استفاده از نتایج سایر کشورها و امکانات موجود، بحث غنی‌سازی با سیستم‌های نوین را مورد توجه قرار دادند.
گودرزی گفت: سالانه بیش از 20 میلیون تن ضایعات کشاورزی در بخش گندم و غلات است که محققان با استفاده از روش‌های نوین کیفیت این ضایعات را افزایش می‌دهند. با فراگیر شدن این طرح نیاز عمده علوفه‌ای کشور بدون صرف هزینه و آب بیشتر با محصولات غیرقابل استفاده برای بخش دامپروری رفع می‌شود. 
 

این خبر را به اشتراک بگذارید